HUVUDGV

ÖGONFRANS-FÖRLÄNGNING

ÖGONEN ÄR DET FÖRSTA VI MÄNNISKOR NOTERAR och vi vill ju göra "a good first impression" på vår omgivning. En ögonfransförlängning ger dig en skarp och intensiv blick på bara ett par timmar!

Dina ögonfrans-extensions blir skräddarsydda för att passa dig och din livsstil. Du kan välja mellan att få en naturlig look, en litet mer glamorös, eller en fantastisk "wow-look".

En behandling tar alltid olika lång tid beroende på vilka förutsättningar du har sen tidigare. Vi räknar med att din behandling tar 1,5 - 2 timmar.

Ett återbesök är tidsmässigt något kortare, 1 - 1 1/2 timmar.

Våra fransar är i allergitestat syntetiskt material och finns i olika längder, kurvor och tjocklekar. Eftersom våra instruktörer har god kännedom i proceduren att applicera rätt antal fransar samt rätt tyngd på varje frans kommer extensionfransen inte att tynga ner din egen naturliga frans.

Du kommer att kunna simma, bada, sola, basta och känna dig fri och ändå se naturligt sminkad utan att känna obehag eller behöva ändra dina vanor

Det finns ett oändligt utbud av franstyper. Du kan få mjuka, litet stadigare, långa, kortare, mjukt böjda, naturligt bruna, kraftiga eller supertunna. 
Vi kan göra "full set"  (minst 120 fransar per öga) eller "half set" (65-75 fransar per öga) helt efter dina önskemål. Vi kan göra 3-D-look, volymfransar, silk, mink... Valfriheten är enormt stor!

"WOW-LOOK"

Du vill ha en effekt som får folk att titta extra på just dig. Då passar wow-looken. Du får långa, smidiga, böjda fransar och en 3D-look som gör din blick helt oemotståndlig. Du har makeup redan när du vaknar!

MASCARA-LOOK

Du vill ha en look som 
ger dig fräsch mascarablick. Då passar C-kurva i längder runt 10-11 mm. Tjockleken 0,2 mm passar dig.

AU NATUREL

Du vill ha längre fransar men inte så kraftigt svarta, utan du föredrar en mer naturlig look. En mix av svarta och bruna fransar i längd 10-12 mm och i tjocklek 0,15 mm blir utmärkt för dig.


Tänk att kunna vakna på morgonen och ha långa och nysminkade ögonfransar som är naturligt vackra… du sparar tid och du ser alltid fräsch ut!


För vem är detta?

-för dig som är allergisk mot makeup

-för dig som har dålig syn och har svårt att se hur du lägger din makeup

-för dig som tränar, simmar och alltid vill se fräsch ut

-för dig som vill förstärka uttryckskraften i dina ögon

-för dig med tunna och/eller ljusa fransar, även för dig som har fina och mörka fransar, men vill ha "wow-look" redan när du vaknar!

Att tänka på

Att få en fransförlängning utförd på salong kan innebära visa risker. Framförallt att personen som utför din behandling inte har tillräckligt med kunskaper. Vi uppmanar alla våra kunder att ta sig tid att diskutera med sin fransförlängare angående proceduren, tekniken, fransens växtcykel och hur du sedan sköter din förlängning.

 

Proceduren

Du kommer att få en noggrann genomgång av hela processen innan vi sätter igång din ögonfransförlängning. Räkna med att det kommer att ta runt två timmar för att få ett fullt set av fransar.

En ögonfransförlängning sitter i tre till sex veckor. När dina egna fransar släpper naturligt har nya redan hunnit växa ut.

Ett återbesök rekommenderas efter tre till fyra veckor. Under växtperioden blir det glest där du tappat extensionfransar.

Lösfransen är gjord av syntet. Man fäster ett strå i taget på dina egna fransar, det kallas för singelfransar. Volymfransar innebär att man fäster ett mindre knippe med supertunna fransar på varje egen frans. För att få ett snyggt och naturligt resultat anpassar vi antalet fransar till hur många egna fransar du har. Fransarna varierar i volym samt tjocklek mellan 0,05, 0,07  0,15, 0,20 och upp till 0,25mm; längder finns från 6mm till 16mm. Vi har dessutom olika kurvor, allt ifrån J-curl, som är ganska rak, till D-curl som är mycket böjd.

Den här metoden ger i stort sett inget slitage. Dock är det viktigt att du återkommer om du vill ta bort extensionfransarna och inte sliter bort dem själv, då detta kan medföra att även dina riktiga ögonfransar åker av i förtid.

Notera att det växer alltid ut nya fransar, så man behöver inte vara orolig ifall en och annan frans råkar slitas av i förtid.

Fransens växtcykel

- Anagen fas
Tillväxtfasen; Din frans har precis vuxit ut ur hårsäcken och kan kallas för bebisfrans. Den växer kontinuerligt från bebislängd, tonårsstadium till vuxen.Här släpper fransen från hårsäcken/roten och växtfasen kallas då för
- Katagen fas
Avsläppningsfasen; Din frans har blivit pensionär (när den är som längst) den sitter egentligen bara kvar i huden.
- Exogen fas
Slutet på avsläppningsfasen, Det är här fransen trillar av, och extensionfransen som limmats på din frans hänger givetvis med då.
- Telogen fas
Vilofasen, Hårsäcken vilar en stund, innan en ny frans börjar produceras.

Sen börjar det om igen! :)
 

Skötselråd

De första 24 timmarna bör du ej duscha, bada, sola eller basta. Detta för att limmet fortfarande kan härda.

Använd mild eye-makeupremover utan propyleneglykol eller enbart ljummet vatten. Torka gärna av med makeup-servetter över och under ögat efteråt.

Tvätta fransarna genom att smeka dom uppåt och neråt. Ej åt sidan.

Försök inte ta bort extensionfransarna själv. Kontakta din ögonfrans-förlängare för hjälp med att, vid behov, skonsamt avlägsna extensionfransarna.

Använd inte vattenfast mascara eller mascara som innehåller propyleneglykol.

Vid en full fransförlängning behövs egentligen ingen mascara förutom på underfransarna, men om du ändå vill ha mascara, ska du använda en utan propyleneglykol. Måla endast från fransarnas mitt och uppåt.

 

- Ta hand om Dina ögonfransar -